Aandachtspunten voor partnerzoekenden - Relatiebureau Hella Smeets
Ieder mens heeft kleur. Ingetogen, fel of uitbundig.
Het is mijn taak kleuren op elkaar af te stemmen.
Persoonlijk. Integer. Deskundig.
Zodat kleuren tot hun recht komen.

Aandachtspunten voor partnerzoekenden

Even belangrijk als ‘het zoeken naar een partner’ is: het gezocht worden door die ander die op zoek is naar jou! Zowel mannen als vrouwen doen er verstandig aan bij een eerste ontmoeting een aantal basisprincipes in acht te nemen teneinde de slaagkans zoveel mogelijk te vergroten.

Foto

Als je een foto van jezelf prijsgeeft, dan moet die foto wel de werkelijkheid van nu weergeven en niet die van –pakweg- tien of vijftien jaar geleden.

Roken

Het is sterk af te raden te roken tenzij je als rokende partnerzoeker op zoek bent naar een mederoker. Het wèl roken minimaliseert de slaagkansen: uit een onderzoek van het Vlaamse relatiebureau Duet is gebleken dat 91% van de niet-rokers geen contact wenst met een roker.

Uiterlijke verzorging

Er goed verzorgd uitzien is een eerste vereiste – daarentegen kan er niet goed verzorgd uitzien worden uitgelegd als: (nog) niet al te serieus op zoek zijn naar een partner.

Wat moet worden verstaan onder ‘er goed verzorgd uitzien’? Bijvoorbeeld, zeker niet onbelangrijk: een goed verzorgd gebit. Is het gebit (bijna) puntgaaf dan hoeft geen actie richting de tandarts te worden ondernomen voorafgaand aan de zoektocht naar een partner.

Maar is het gebit niet redelijk puntgaaf, dan is het noodzakelijk eerst de tandarts te raadplegen en deze vervolgens aan het werk te zetten om het een en ander in de juiste staat te brengen.

Andere zaken die vallen onder er goed verzorgd uitzien zijn: het haar, de nagels, een goed gereinigde huid, een lekker geurtje.

Een heikel punt bij mannen is een snor of een baard. De meeste vrouwen zijn er niet zo op gesteld. Evenals roken en tatoeages dragen een baard en een snor bij aan het verminderen van de slaagkans bij de zoektocht naar een partner. Of het nu een permanente baard is of een driedagenbaard: de meeste vrouwen stellen beharing van wangen en kin niet op prijs.

Een combinatie van roken, baard en snor reduceert de slaagkans meestal tot bijna nul.

En dan is er: de kleding. Deze dient eigentijds te zijn – althans te passen bij de drager. Voor vrouwen is dit moderne, modieuze kleding. Voor mannen een sportieve combinatie.

Taboe bij mannen: witte sokken, sportschoenen. Taboe bij vrouwen: de combinatie van legging en volslank.

Ook meestal af te raden: tatoeages. Want: het hebben van tatoeages heeft alleen een positieve uitwerking op iemand die ook tatoeages heeft.

Te vermijden gespreksonderwerpen

Maar het gaat niet alleen om het uiterlijk – de verzorging, de verschijning. Ook datgene wat wordt gezegd/verteld kan in hoge mate bepalend zijn voor het al dan niet succesrijk zijn van de eerste ontmoeting.

Een sterk negatieve invloed op het succes van de kennismaking heeft:

  • Uitgebreide verhalen over de vorige partner, zeker als het een recente scheiding of overlijden betreft. Want hierin is de gesprekspartner op dit moment zeker niet geïnteresseerd.
  • Uitgebreid vertellen over wel of niet een kinderwens. Dit is een onderwerp dat hooguit terloops kan worden aangestipt maar in dit stadium is het niet relevant er uitvoerig op in te gaan.
  • Uitgebreide beschrijvingen van ziektes – bij jezelf of bij familieleden of kennissen in de naaste omgeving. Ook hiervoor ontbreekt elke vorm van interesse bij de gesprekspartner.
  • Een wanhopige/zielige/eenzame indruk maken. Een eerste ontmoeting kan alleen tot resultaat leiden als levenslust wordt uitgestraald: zin hebben in een nieuwe toekomst!
  • Irritant taalgebruik. Zoals stopwoorden die in –bijna- elke zin worden gebezigd (‘eigenlijk’, ‘vind ik’, ‘trouwens’). Eenieder weet wel van zichzelf welke stopwoorden een storende uitwerking kunnen hebben: probeer ze eens een hele dag niet te bezigen.
  • Opschepperig taalgebruik – verhalen die –controleerbaar!- op onwaarheden berusten.

Fatale fout

Een fatale fout bij een eerste ontmoeting is: teveel drank nuttigen. Dit is dé manier om ervoor te zorgen dat het niet tot een vervolgontmoeting komt.

Wat zeker wèl bijdraagt aan het slagen van de eerste ontmoeting: een opgewekt humeur. Het uitstralen van: ik heb zin in een nieuwe levensfase met een partner!