Liefde: niemand heeft hetzelfde liefdesbrein - Relatiebureau Hella Smeets
Ieder mens heeft kleur. Ingetogen, fel of uitbundig.
Het is mijn taak kleuren op elkaar af te stemmen.
Persoonlijk. Integer. Deskundig.
Zodat kleuren tot hun recht komen.

Liefde: niemand heeft hetzelfde liefdesbrein

Mark Mieras heeft een boek gepubliceerd: ‘Liefde. Wat hersenonderzoek onthult over de klik, de kus en al het andere’. Hierin ontraadselt hij aan de hand van neurowetenschappelijk, psychologisch en antropologisch onderzoek verschijnselen als lust, passie, jaloezie, overspel en duurzame liefde.

Vragen worden beantwoord als:

  • Hoe betovert verliefdheid onze geest?
  • Hoe selecteren je hersenen je grote liefde?
  • Wat zijn verborgen signalen die we elkaar geven als we zoenen en vrijen?

In het boek laat Mieras zien hoe de liefde achter de schermen van je bewustzijn werkt. Hoe evolutionaire programma’s sturen hoe jij flirt, verleidt, verliefd wordt, je bindt, jaloers bent of verlangt om vreemd te gaan. En ook waarom liefde niet altijd goed uitpakt. Het verklaart de aantrekkingskracht van ‘foute’ mannen’ en ‘foute’ vrouwen en beschrijft hoe medicijnen, internetdating en speeddating de hersenen op tilt kunnen zetten.

Een partner zoeken en liefhebben is een avontuurlijke zaak. Op zoek naar eigenwaarde, bevrediging, passie en verbondenheid hebben we naast het standaardhuwelijk keuze uit steeds meer liefdesvormen. Dat is volgens Mark Mieras maar goed ook, want niemand heeft hetzelfde liefdesbrein.