Onopvallend en sjofel: vergeet het maar... - Relatiebureau Hella Smeets
Ieder mens heeft kleur. Ingetogen, fel of uitbundig.
Het is mijn taak kleuren op elkaar af te stemmen.
Persoonlijk. Integer. Deskundig.
Zodat kleuren tot hun recht komen.

Onopvallend en sjofel: vergeet het maar...

Het goed functioneren in de maatschappij vertoont opvallend veel overeenkomst met het goed functioneren in een relatie. Iemand die in een bedrijf werkt en er onopvallend en sjofel uitziet, zal nooit carrière kunnen maken. Iemand die single is en er onopvallend en sjofel uitziet, zal nooit de droomdate krijgen.

Een voorbeeld uit het bedrijfsleven toont dit aan. The Wall Street Journal schrijft over een Amerikaanse vrouw die als manager bij een bedrijf werkt en er onopvallend en sjofel uitziet: zij loopt op sneakers, heeft ‘fout haar’ en maakt zich nauwelijks op. In deze verschijning zal zij nooit carrière kunnen maken.

Zij ondergaat een metamorfose nadat ze de workshop ‘Power of Image’ heeft bijgewoond. Haar paardenstaart verandert in een modern kapsel, haar spijkerbroek en T-shirt maken plaats voor een fraaie pantalon met bijbehorend jasje, ze draagt een kleurrijk halssnoer en gebruikt wat meer make-up dan voorheen. Ze oogt als een topvrouw en dat is ze ook geworden: Janie Sharritt, vice-president van Sara Lee Corporation.

Ook in Nederland bestaan workshops die iets dergelijks kunnen bewerkstelligen. Voor meer informatie: google op kledingadvies.